Κοτόπουλο στα κάρβουνα: τα μυστικά για τέλειο ψήσιμο!

Κοτόπουλο στα κάρβουνα: τα μυστικά για τέλειο ψήσιμο!

Κοτόπουλο στα κάρβουνα: τα μυστικά για τέλειο ψήσιμο!

13 Νοεμβρίου 2024

13 Νοεμβρίου 2024

13 Νοεμβρίου 2024

Το κοτόπουλο στα κάρβουνα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα φαγητά στο μπάρμπεκιου. Αν ψάχνετε να επιτύχετε το τέλειο ζουμερό και γευστικό κοτόπουλο, εδώ θα βρείτε όλα τα μυστικά και τις τεχνικές που χρειάζεστε. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και απολαύστε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα κάθε φορά.

1. Επιλογή κοτόπουλου

Η επιλογή του σωστού κοτόπουλου είναι το πρώτο βήμα για επιτυχημένο ψήσιμο. Προτιμήστε φρέσκο κοτόπουλο και, αν είναι δυνατόν, από ελεύθερης βοσκής πουλερικά, καθώς προσφέρουν καλύτερη γεύση και υφή.

2. Μαρινάδα

Η μαρινάδα είναι κλειδί για να προσθέσετε γεύση και να διατηρήσετε το κοτόπουλο ζουμερό. Μια απλή μαρινάδα μπορεί να περιλαμβάνει ελαιόλαδο, λεμόνι, σκόρδο, δεντρολίβανο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 2-4 ώρες στο ψυγείο ή, ακόμα καλύτερα, όλη τη νύχτα.

3. Προθέρμανση της σχάρας

Προθερμάνετε τη σχάρα για τουλάχιστον 10-15 λεπτά πριν τοποθετήσετε το κοτόπουλο. Χρησιμοποιήστε ποιοτικά κάρβουνα, όπως αυτά που θα βρείτε στο κατάστημα Falelakis, για σταθερή και ομοιόμορφη θερμοκρασία.

4. Ψήσιμο σε έμμεση θερμότητα

Για να αποφύγετε το κάψιμο του εξωτερικού μέρους και να διασφαλίσετε ότι το κοτόπουλο θα ψηθεί ομοιόμορφα και θα παραμείνει ζουμερό, χρησιμοποιήστε την έμμεση θερμότητα. Μοιράστε τα κάρβουνα μισά στο πάνω και μισά στο κάτω μέρος της σχάρας.

5. Απαραίτητος έλεγχος θερμοκρασίας

Ένα θερμόμετρο κρέατος είναι απαραίτητο για να διασφαλίσετε ότι το κοτόπουλο έχει ψηθεί σωστά. Η εσωτερική θερμοκρασία του κοτόπουλου πρέπει να φτάσει τους 75°C. Εισάγετε το θερμόμετρο στο παχύτερο μέρος του κοτόπουλου, αποφεύγοντας τα κόκαλα.

6. Αναστροφή και βασικές ενέργειες

Το κοτόπουλο θέλει συχνές αναστροφές. Αλείψτε το με την υπόλοιπη μαρινάδα ή μια σάλτσα της επιλογής σας για επιπλέον γεύση και υγρασία κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ώστε να γίνει έξτρα ζουμερό!

7. Ξεκούραση του κοτόπουλου

Μετά το ψήσιμο, αφήστε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά πριν το κόψετε. Αυτό επιτρέπει στους χυμούς να κατανέμονται ομοιόμορφα, διασφαλίζοντας ζουμερό αποτέλεσμα.

Συμβουλές για άψογο ψήσιμο

Χρησιμοποιώντας τα υψηλής ποιότητας καύσιμα από την Falelakis, θα εξασφαλίσετε σταθερή και καθαρή καύση, προσφέροντας στο κοτόπουλό σας την ιδανική θερμοκρασία για τέλειο ψήσιμο. Τα κάρβουνα και οι μπρικέτες μας είναι επιλεγμένα με προσοχή για να καλύψουν κάθε σας ανάγκη στο μπάρμπεκιου.


Το ψήσιμο κοτόπουλου στα κάρβουνα μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αλλά με τις σωστές τεχνικές και υλικά, μπορείτε να επιτύχετε εκπληκτικά αποτελέσματα. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και απολαύστε ζουμερό και γευστικό κοτόπουλο κάθε φορά που ανάβετε τη σχάρα σας.

Καλή επιτυχία και καλά ψησίματα!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΧΟΝΔΡΙΚΗ;

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΧΟΝΔΡΙΚΗ;

Όχι άλλο κάρβουνο, μόνο κάρβουνο Falelakis.

Ακολουθήστε μας στα Social media

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή

09.00 - 18.00

Σάββατο

09.00 - 17.00

Κυριακή & Αργίες

Κλειστά

Στείλτε μας μήνυμα

Σας περιμένουμε στο φυσικό μας κατάστημα

Όχι άλλο κάρβουνο, μόνο κάρβουνο Falelakis.

Ακολουθήστε μας στα Social media

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή

09.00 - 18.00

Σάββατο

09.00 - 17.00

Κυριακή & Αργίες

Κλειστά

Στείλτε μας μήνυμα

Σας περιμένουμε στο φυσικό μας κατάστημα

Όχι άλλο κάρβουνο, μόνο κάρβουνο Falelakis.

Ακολουθήστε μας στα Social media

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή

09.00 - 18.00

Σάββατο

09.00 - 17.00

Κυριακή & Αργίες

Κλειστά

Στείλτε μας μήνυμα

Σας περιμένουμε στο φυσικό μας κατάστημα

Όχι άλλο κάρβουνο, μόνο κάρβουνο Falelakis.

Ακολουθήστε μας στα Social media

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή

09.00 - 18.00

Σάββατο

09.00 - 17.00

Κυριακή & Αργίες

Κλειστά

Στείλτε μας μήνυμα

Σας περιμένουμε στο φυσικό μας κατάστημα