Προετοιμασία
1. Επιλέξτε τη σωστή μοσχαρίσια μπριζόλα. Δεν είναι όλες οι μπριζόλες ίδες. Για ένα εκπληκτικό μπάρμπεκιου, επιλέξτε μια μοσχαρίσια μπριζόλα που έχει καλή αναλογία λίπους και κρέας. Μερικές από τις καλύτερες μπριζόλες για μπάρμπεκιου περιλαμβάνουν την T-bone steak, την ribeye steak, και την New York strip steak.
2. Βγάλτε τη μοσχαρίσια μπριζόλα από το ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη μαγειρέψετε. Αυτό θα βοηθήσει τη μπριζόλα να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να μαγειρευτεί ομοιόμορφα.
3. Αλατίστε και πιπερώστε τη μοσχαρίσια μπριζόλα γενναιόδωρα. Αυτό θα βοηθήσει να αναδειχθεί η φυσική γεύση της μπριζόλας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας σας, όπως σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, και πάπρικα.
4. Προθερμάνετε το μπάρμπεκιου σας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προτείνουμε να έχει αρκετή φωτιά για να μαγειρέψετε τη μοσχαρίσια μπριζόλα γρήγορα, αλλά όχι τόση ώστε να την κάψει.
Ψήσιμο
5. Τοποθετήστε τη μοσχαρίσια μπριζόλα στο μπάρμπεκιου και μαγειρέψτε την για 3-4 λεπτά ανά πλευρά, ή μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο ψησίματος. Μπορείτε να ελέγξετε το επίπεδο ψησίματος χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο κρέατος. Για μια μπριζόλα μέτρια ψημένη, η εσωτερική θερμοκρασία πρέπει να είναι περίπου 60 βαθμούς Κελσίου.
6. Αφαιρέστε τη μοσχαρίσια μπριζόλα από το μπάρμπεκιου και αφήστε την να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν την κόψετε. Αυτό θα βοηθήσει τους χυμούς να αναδιανεμηθούν σε όλη τη μπριζόλα, مما θα την κάνει πιο ζουμερή.
Σερβίρισμα
7. Κόψτε τη μοσχαρίσια μπριζόλα σε λεπτές φέτες και σερβίρετε αμέσως.
8. Μην ξεχάσετε να συνοδεύσετε τη μοσχαρίσια μπριζόλα σας με τις αγαπημένες σας σάλτσες μπάρμπεκιου!
9. Χρησιμοποιήστε το καλύτερο κάρβουνο για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Το κάρβουνο "Falelakis Charcoal" είναι ένα από τα καλύτερα στην αγορά, καθώς είναι κατασκευασμένο από 100% φυσικό ξύλο οξιάς και καίγεται για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να αφήνει στάχτη.
10. Απολαύστε την μοσχαρίσια μπριζόλα σας!
Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα είστε σε θέση να ετοιμάσετε μια μοσχαρίσια μπριζόλα που θα εντυπωσιάσει τους πάντες στο επόμενό σας μπάρμπεκιου. Και όλοι ξέρουμε οτι ο ψήστης…έχει ήδη φάει πριν κάτσει στο τραπέζι…έτσι;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
27 Νοε 2024
Γιατί το κρέας πρέπει να «ξεκουραστεί» μετά το ψήσιμο;
Ανακαλύψτε γιατί η ξεκούραση του κρέατος μετά το ψήσιμο είναι το μυστικό για ζουμερό, τρυφερό και γευστικό αποτέλεσμα. Μάθετε πώς να το κάνετε σωστά και απογειώστε το BBQ σας με τα ποιοτικά κάρβουνα Falelakis!
20 Νοε 2024
Πώς να διαλέξετε τη σωστή ψησταριά BBQ;
Μάθετε πώς να επιλέξετε την ιδανική ψησταριά BBQ για τις ανάγκες σας! Οδηγός με βασικά κριτήρια, από μέγεθος και υλικά κατασκευής έως ποιότητα καυσίμων. Με τα προϊόντα Falelakis, το μπάρμπεκιου σας γίνεται απόλαυση!
13 Νοε 2024
Κοτόπουλο στα κάρβουνα: τα μυστικά για τέλειο ψήσιμο!
Μάθετε τα μυστικά για τέλεια ζουμερό και γευστικό κοτόπουλο στα κάρβουνα. Από την επιλογή κοτόπουλου και τη μαρινάδα μέχρι το σωστό ψήσιμο, αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να απογειώσετε το BBQ σας!