Ο απόλυτος οδηγός για το ψήσιμο με κάρβουνα Φαλελάκη!
Γεια σας λάτρεις του BBQ! Αν έχετε προσγειωθεί εδώ, πιθανότατα είστε εξίσου παθιασμένοι με το ψήσιμο στα κάρβουνα όπως κι εμείς. Και μαντέψτε τι; Έχουμε μερικές καυτές συμβουλές από μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κόσμο του μπάρμπεκιου, και όλα αυτά σας τα προσφέρουμε με τη ζεστή, καπνιστή αγκαλιά των Falelakis Charcoals.
Βυθιστείτε στον κόσμο του ψησίματος με κάρβουνα!
Το ψήσιμο στα κάρβουνα είναι μια τέχνη, φίλοι μου! Είτε έχετε μια φανταχτερή κεραμική ψησταριά είτε μια κλασική μεταλλική, όλες έχουν ένα φιλόξενο σημείο για την καύση κάρβουνων ή μπρικετών. Βάλτε το φαγητό σας στην παραπάνω σχάρα και αφήστε τη μαγεία να συμβεί. Δεν είναι όμως μόνο να ρίχνεις λίγο κρέας και να ελπίζεις για το καλύτερο - υπάρχει επιστήμη σε αυτό!
1. Οπλιστείτε με τα κατάλληλα εργαλεία
Μια καμινάδα κάρβουνου, γάντια σχάρας, σπάτουλες και τσιμπήδες τόσο για τα κάρβουνα όσο και για τα ψητά. Φυσικά ένα θερμόμετρο κρέατος για αυτούς που ψάχνουν το κάτι παραπάνω. Εννοείται ΜΟΝΟ με κάρβουνο Φαλελάκης!
2. Πείτε όχι στα τεχνητα προσανάμματα
Αποφύγετε τη χρήση οποιουδήποτε τεχνητού ή πετρελαιοειδούς προσανάμματος για να ανάψετε τα κάρβουνά σας, καθώς αυτό μπορεί να αφήσει ανεπιθύμητες μυρωδιές. Αντ' αυτού, προτιμήστε φυσικό προσάναμμα δαδί από πεύκο ή πρόχειρα υλικά που έχουμε όλοι σπίτι μας, όπως λιγο βαμβάκι ή ενα γενναίο κομμάτι χαρτί κουζίνας ποτισμένο με λάδι. Επίσης, μην σπαταλάτε χρόνο με πιστολάκια και φυσητήρες. Διαμορφώστε τα κάρβουνά σας σε σχήμα καλύβας και ξεκινήστε τη φωτιά από το κέντρο.
3. Η υπομονή είναι αρετή
Ο BBQ Master συμβουλεύει: "Ξεκινήστε το bbq σας απο το άναμμα της φωτιάς .
Μην βιαστείτε να διανείμετε τα κάρβουνα και να τοποθετήσετε το κρέας αμέσως.
Αφήστε τα κάρβουνα να ανάψουν καλά να γίνουν όλα άσπρα και να σταχτώσουν όπως λέμε.
Μη ξεχνάτε είναι πολύ σημαντικό να μην ψήνετε σε κάρβουνα που είναι ακόμη μαύρα. 🍖🔥
4. Καθαρίστε τις σχάρες σας
Πριν από κάθε μπάρμπεκιου, αφήστε τις σχάρες σας να καούν καλά στη φωτιά και στη συνέχεια καθαρίστε τες με ένα βουρτσάκι για να αφαιρέσετε οποιαδήποτε υπολείμματα από προηγούμενες συνεδρίες. Ιδανικά, στο τέλος, κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και τρίψτε καλά τη σχάρα με την εσωτερική του πλευρά.
5. Τέρμα οι κολλώδεις καταστάσεις
Προτιμήστε ανοξείδωτες (inox) αντικολλητικές σχάρες ή σχάρες από μαντέμι. Επίσης, μην φοβηθείτε να τις αλείψετε επαρκώς με αγνό παρθένο ελαιόλαδο, ειδικά όταν πρόκειται για ψάρι.
6. Διδασκαλία του κρέατος
Ο BBQ Master επιμένει: Διαφορετικά κρέατα, διαφορετικές μέθοδοι!
Πειραματιστείτε με νέες μαρινάδες, νέες συνταγές και δοκιμάστε νέες κοπές κρέατος. Απολαύστε πιάτα που δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ πριν. Ανάψτε τη φωτιά σας με καλή παρέα και επιτρέψτε στην ατμόσφαιρα να σας εμπνεύσει.
7. Προμηθευτείτε ένα θερμόμετρο ψησίματος
Για τους λάτρεις των μεγάλων κομματιών κρέατος, όπως το μοσχαρίσιο, ένα θερμόμετρο αλλάζει όλο το παιχνίδι. Δεν χρειάζεται πλέον να μαντεύετε ή να διακινδυνεύετε το κρέας να είναι μισοψημένο. Γίνετε ο άρχοντας της ψησταριάς με αυτό το απλό εργαλείο!
8. Καπνιστή γεύση; Ναι, παρακαλώ!
Tα ξυλοκάρβουνα Φαλελάκη ανάβουν εύκολα και γρήγορα και προσδίδουν στο φαγητό σας ό,τι ακριβώς χρειάζεται. Ένας επιπλέον τρόπος να αναδείξετε τη γεύση του κρέατός σας είναι να προσθέσετε λίγα φυσικά ξύλα, όπως ελιά, οξιά ή δρύς, πάνω στα καυτά ξυλόκαρβουνα για μια τέλεια γεύση καπνίσματος.
9. Αφήστε το κρέας σας να κρυώσει (μετά το ψήσιμο στη σχάρα)
Η τελευταία συμβουλή του BBQ Master: Μετά το ψήσιμο στη σχάρα, δώστε στο κρέας σας ένα διάλειμμα. Αφήστε το να ξεκουραστεί και θα σας ανταμείψει με ζουμερότητα και γεύση.
Ορίστε, αγαπημένοι μας BBQ λάτρεις ! Με τα κάρβουνα Φαλελάκη και αυτές τις συμβουλές των ειδικών μας, είστε στο δρόμο σας για να γίνετε εσείς ένας θρύλος του BBQ και ποιος ξέρει ίσως ο επόμενος Falelakis BBQ Master! Καλό ψήσιμο! 🍖🔥
10. Πρώτα η ασφάλεια
Αφού τελειώσετε το BBQ σας , διαχειριστείτε τη στάχτη και τα κάρβουνα σας με προσοχή. Αν χρησιμοποιείτε ψησταριά κλειστού τύπου, μπορείτε να κλείσετε το καπάκι και να αποκόψετε την παροχή αέρα, σβήνοντας τη φωτιά. Μη ξεχνάτε τα κάρβουνα Falelakis είναι εξαιρετικής ποιότητας και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ξανά την επόμενη φορά.
Αν χρησιμοποιείτε ψησταριά ανοιχτού τύπου, σκεπάστε προσεκτικά όλα τα κάρβουνα με στάχτη και ελέγχετε τα τακτικά, μέχρι η φωτιά να σβήσει εντελώς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
27 Νοε 2024
Γιατί το κρέας πρέπει να «ξεκουραστεί» μετά το ψήσιμο;
Ανακαλύψτε γιατί η ξεκούραση του κρέατος μετά το ψήσιμο είναι το μυστικό για ζουμερό, τρυφερό και γευστικό αποτέλεσμα. Μάθετε πώς να το κάνετε σωστά και απογειώστε το BBQ σας με τα ποιοτικά κάρβουνα Falelakis!
20 Νοε 2024
Πώς να διαλέξετε τη σωστή ψησταριά BBQ;
Μάθετε πώς να επιλέξετε την ιδανική ψησταριά BBQ για τις ανάγκες σας! Οδηγός με βασικά κριτήρια, από μέγεθος και υλικά κατασκευής έως ποιότητα καυσίμων. Με τα προϊόντα Falelakis, το μπάρμπεκιου σας γίνεται απόλαυση!
13 Νοε 2024
Κοτόπουλο στα κάρβουνα: τα μυστικά για τέλειο ψήσιμο!
Μάθετε τα μυστικά για τέλεια ζουμερό και γευστικό κοτόπουλο στα κάρβουνα. Από την επιλογή κοτόπουλου και τη μαρινάδα μέχρι το σωστό ψήσιμο, αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να απογειώσετε το BBQ σας!